An Idea Ajans

Sosyal Medya Stratejisi Nasıl Belirlenir ?

sosyal medya stratejileri hakkında görsel 2
sosyal medya hakkında görsel 4
sosyal medya hedef kitle hakkında görsel 1

Stratejinizi Belirleyin, Doğru Kitleye Hitap Edin

Markaların yapması gereken ilk şey, katılmayı düşündükleri sosyal medya platformunun 'neden bu platformu kullanmalıyım' sorusunun yanıtını bulmaktır. Ardından bu platforma katılarak neyi amaçladıklarına ve hangi sonuçları elde etmek istediklerine net bir şekilde karar vermelidirler. Bu sorular cevaplandığında doğru strateji belirlenmiş ve ilk adım başarıyla tamamlanmış olur.

Sanılanın aksine, sosyal medya hesaplarında önemli olan küçük ama gerçek bir takipçi kitlesine ulaşmaktır. Birçok işletme ve birey takipçi sayısının önemli olduğuna inanır. Ancak sizi takip eden kitle paylaşımlarınızla ilgilenmiyorsa ya da beğenileriniz ve yorumlar sayfanızdaki etkileşimlere katkıda bulunmuyorsa, bu durum markanız veya kişisel hesabınız için iyi değildir. Sayfanızdaki organik takipçi sayısıyla ilgili endişeleriniz varsa, takipçilerin beğenilere oranını karşılaştırın oranını veya yorum oranlarını karşılaştırın.

Sosyal medyanın sürekli değişen bir mecra olduğunu unutmamalıyız. Bu nedenle her zaman yeni şeyler denemeli, hedef kitlenizi yakalamaya çalışmalı ve ulaşabileceğiniz en iyi kitleye ulaşmayı hedeflemelisiniz.

Sosyal Medyada Takipçilerinizi Dinleyin

Sosyal medyada kullanıcılarını aktif olarak dinleyen, onların ihtiyaçları, istekleri ve ilgi alanları doğrultusunda içerik üreten markalar kalıcı ve emin adımlarla gelişmeye devam ediyor. Takipçiler markalarla iletişime geçtiklerinde satın alımlarının güvende olduğunu ve marka için önemli bir konumda bulunduklarını hissediyorlar. Bu da tüm kullanıcılar üzerinde olumlu bir izlenim yaratıyor. Satış temsilcisi ile birebir ilişkinin olduğu geleneksel mağaza anlayışını sosyal medyada bulmak, alıcıda markaya karşı güven ve empati oluşturuyor.

Güvenilir Olmak Ne Kadar Önemlidir ?

American Press Institute'un yaptığı araştırmaya göre kullanıcılar, içeriğin nereden geldiğinden çok kimin paylaştığını önemsiyor. Bu nedenle atabileceğiniz ilk adım hedef grubunuza uygun hesaplar üzerinde anlaşmaya varmaktır. Bu hesabın içeriklerinizi paylaşmasına izin vererek hedef kitlenin markanızdan haberdar olmasını sağlayabilirsiniz. İçeriğin gerçekleri yansıttığından ve yalnızca takipçilerinizi etkilemek amacıyla oluşturulmadığından emin olun. Kalıcı bir izleyici kitlesi oluşturmanın sizin için önemli olduğunu unutmayın. En önemli adım karşı tarafa güvenmektir. Kimse güvenmediği, ciddiye almadığı bir siteyi takip etmez.

Bir markanın veya hesabın sosyal medyadaki başarısını belirleyen en önemli faktör onun kararlılığı ve tutarlılığıdır. Sosyal medyayı aktif kullanmalı ve düzenli olarak içerik üretmelisiniz. Sürekliliği sağlayarak takipçilerinizin merakını uyandırır ve yayınlanan içerikleri kaçırmamak için sayfanızı takip etmelerine olanak tanırsınız.